Feketeerdő muffin

Hozzávalók

20 dkg meggybefőtt (lehet rumos meggyből is)
25 dkg finomliszt
fél teáskanál szódabikarbóna
két és fél teáskanál sütőpor
4 evőkanál csokidarabka
2 tojás
12 dkg kristálycukor
12,5 dkg puha margarin
2,2 dl kefir
3 evőkanál kakaópor

Hozzávalók a díszítéshez:

2 dl tejszín
meggy
csokoládés tortadara

Feketeerdő muffin

Elkészítés

A 180 fokra előmelegítjük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csoki darabkákkal összekeverjük. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a kefirt. A tojásos masszához a lisztes keveréket folyamatosan hozzákeverjük, végül pedig hozzáadjuk a meggybefőttet. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából, és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek. A muffinok tetejére tegyünk tejszínhabot, majd nyomjunk beléjük egy szem meggyet, és szórjuk meg tortadarával.

2 hozzászólás: “Feketeerdő muffin”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük